Menu

Op dit moment zijn er 0 inschrijvingen voor de reünie.

Dnderdag 22 september 2022 vanaf 10:00 uur te Rotterdam. Breng je Museumjaarkaart mee!

Het is ons gelukt een programma te maken voor donderdag 22 september in Rotterdam, zoals hieronder beschreven in December 2021.

Na 3 jaar jaar kunnen we weer bij elkaar komen en het lijkt erop dat we de nieuwe Corona-golf net voor zijn. Alle ons bekende oud-interne Canisianen rondom eindexamenjaar 1969-1070 hebben we aangeschreven. 

Wat gaan we doen?

Vanaf 10:00 uur ontvangst in De Huiskamer, station Rotterdam Centraal (Eventueel parkeren kan in de Kruisplein Parkeergarage (ingang in de tunneltraverse voor Rotterdam CS).

11:00 vertrek te voet naar het Depotgebouw van Boijmans van Beuningen via de beeldenroute aan de Westersingel. (Afstand ca. 1.2 kilometer)

Voor meer informatie en links zie het bericht van december 2021 hieronder.

12:00 Lunch in Restaurant Renilde op de 10e verdieping van het Depotgebouw (room with a view).

14:00 Rondleiding(en) door dit heel bijzondere Depotgebouw (Regie: Eric Dullaert).

16:00 Afsluiting met een aangeklede borrel in Restaurant Renilde.

17:00 Wandeling naar Restuarant Hong Kong aan de Westersingel in Rotterdam (5 min lopen van station) waar Dhr. Lucas Chon ons gastvrij zal ontvangen.

ca. 17:30 Aperitief gevolgd door een gezamenlijke authentiek Chinees / Aziatische maaltijd. Wordt op Canisiaanse wijze als groepsmaaltijd geserveerd.

ca. 20:30 u afsluiting, zodat iedereen weer op tijd naar huis kan.

Alles is in gereedheid; laten we hopen op goed weer.

Update December 2021; plannen voor 2022

Nog geen save-the-date, maar we proberen einde april / mei weer bij elkaar te komen. Houdt jullie mailbox in de gaten

Uw commissie heeft op woensdag 8 december 2021 vergaderd bij Eric Dullaert thuis. De uitdaging is een locatie te vinden die flexibel is wat betreft weer, goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en veilig is in veband met de kans op corona-besmettingen en de dan mogelijk nog geldende corona-beperkingen.

Momenteel verkennen we de mogelijkheden voor een bijeenkomst in Rotterdam in De Pot, het iconische depot-gebouw van Museum Boijmans: https://www.boijmans.nl/depot 

een stukje historie: https://www.makersvanmorgen.com/bam-bouwt-depot-boijmans-van-beuningen-de-kunst-van-het-virtuele-bouwen 

Deze locatie ligt op 5 minuten afstand van een metrostation (of 20 minuten lopen vanaf Rotterdam CS) en heeft voldoende voldoende ruimte binnen, er is een dakterras buiten als er een zonnetje is, en er is catering. En er is meer te zien dan je in een dag kunt bevatten. We gaan dit verder voor jullie verkennen.

Verder van belang: we gaan dit prikken op een weekdag. Van meer en meer mensen horen we dat zij het weekend graag vrijhouden voor kinderen/kleinkinderen. 

Tot slot een oproep: we willen meer mensen betrekken die NA 1970 eindexamen hebben gedaan vanuit de Westerhelling / op kamers, na eerder verblijf op 't Hok. Ken je mensen geef ze dan svp aan ons door (canisiusreunie6970@gmail.com )

Zaterdag 10 oktober 2020 in Den Bosch kon door de corona-pandemie helaas cry  niet doorgaan

10-10-20 Het was een unieke datum, die komt nooit weer, jammer dat we dit hebben gemist frownfrownfrown

Op 26 februari 2020 is de nieuwe Reüniecie 2020 bij elkaar geweest om het 50ste jubileum van ons eindexamen te bespreken.
Ook het uitloopjaar 1970-1971 is nadrukkelijk welkom (Clemens Bolwerk, Jos Mulders zitten in de commissie). Wij zoeken nu alle contactgegevens.
Reuniecommissie 2020 vergadert met een voedzame maaltijd
De Reuniecie 2020 vergadert in Den Haag met een voedzame maaltijd (26/2/2020)
Van links naar rechts: Jos Mulders, Eric Dullaert, Clemens Bolwerk, Meindert de Groot, René Flint en Arnold Vulto.
Jos Mulders zal samen met o.a. Ruud Roelofs (een local in Den Bosch) het programma samenstellen; u hoort er hier (na 30 april) meer over.
Meindert de Groot neemt het beheer van de financien en van het adressenbestand over. U zult van hem horen. Chapeau!
Het motto dit jaar: Toeval bestaat niet.... alles is gepland (zo was ons leven met de Jezuïten op Canisius)
Wij gaan u vragen uw pregnante herinneringen aan Canisius in 1 a 2 A4-op te schrijven. Die gaan we bundelen.

Houdt uw mailbox in de gaten!

Reunie 12 oktober 2019, Schiedam, thema Jenever.  Zie fotogalerij

S A V E  T H E   D A T E : ZATERDAG 12 OKTOBER 2019, aanvang 11:00 uur op Rotterdam Centraal.

We gaan die dag naar het historisch centrum van Schiedam met z'n unieke molens en.... jenever.
Een bezoek aan het jenever-museum en een proeverij, het kan allemaal. 
We sluiten af met een borrel en diner bij Molen de Noord.

Reunie 6 oktober 2018, Station Bodegraven, Bierproeverij en Kookcursus (zie fotogalerij)

13 april 2018: De Gelderlander besteed aandacht aan 50 jaar Zje Huub, de Canisius-bar

Klik op de link voor het artikel

Reünie Zaterdag 14 oktober 2017 in Rotterdam: culturele wandeling, watertaxi en eten bij Rob Baris (zie fotogalerij)

S A V E THE DATE: Zaterdag 14 oktober 2017, Rotterdam: Van Toen naar Nu

Volgende reunie van Canisius Internen Examenklas 1969 - 1970 en breder: zaterdag 14 oktober vanaf 14:00u in hartje Rotterdam. 
We gaan ons die middag verdiepen in de sociaal-demografische, architectonische en culturele aspecten van Rotterdam. Met een daverende afsluiting met een drie-gangen diner bij kook-kunstenaar Rob Baris (Z&M, Veerhaven Rotterdam). 

Na de succesvolle bijeenkomst op 14 september 2016 is er een nieuwe reunie-cie geformeerd

Ronald Bloemendaal, Eric Dullaert, René Flint en Arnold Vulto. Deze cie is inmiddels 3 maal bij elkaar geweest: Op 15 maart bij Eric in Rotterdam (prachtig uitzicht over Rotterdam Zuid), op 17 mei bij René Flint in Woerden en op 25 juli opnieuw in hartje Rotterdam om de locaties te bezoeken die we in petto hebben voor de volgende reunie op zaterdagmiddag / avond 14 oktober 2017. Inmiddels heeft iedereen een "save de date"ontvangen.

14 september 2016 (Amersfoort). 
Uw reuniecie is weer bij elkaar geweest ter voorbereiding van de herhalings-reunie op 22 oktober 2016, vanaf 16:00 uur in hartje stad Amersfoort bij restaurant De Vier Broers  ( http://www.devierbroers.nl ), aan het Lieve Vrouwenkerkhof (ca. 10 minuten lopan van het station). Van 16:00 - 18:00 u bijpraten / borrelen. Daarna een gezamenlijk 3-gangen (keuze) diner met napraten tot ca. 21:00 uur.
Doe je mee? We horen graag van je of je wel of niet komt. Aan- of afmelden kan via e-mail: reunie69-70@xs4all.nl (komt aan bij Hans van den Bosch). Opgave dit keer niet via deze website. Als je komt, dan ook graag meteen  € 50 overmaken naar onze penningmeester Jelle: NL 79 ABNA 0570 6197 77 t.n.v. J.A.H. Tromp. Het is lastig voor ons als je wel betaalt, maar geen mailtje stuurt dat je komt. Dus graag in ieder geval een mailtje. De € 50 is voor eten en drinken tussen 16:00 - 21:00 uur. 
Wat ons betreft is iedereen welkom met een binding met het (internaat) van het Canisisus College rondom 1969-1970. Dus niet alleen voor het laatste jaar grote cour / villa 1969-1970.
Dit is de laatste keer dat wij als reuniecie dit organiseren. Op 22 oktober hopen we nieuwe enthousiastelingen te vinden, die de organisatie willen overnemen voor een bijeenkomst in 2017, als daar belangstelling voor is.
Voor een foto- en video impressie van de bijeenkomst 5 oktober 2015 jaar: zie de homepage met actieve links.

16 juli 2016 (Nijmegen).
We zijn als commissie bij elkaar geweest in Nijmegen om een 2e reunie voor te bespreken. Jan Tromp las een gedichtje voor uit de laatste bundel van Floris Habets. We misten zijn gezelligheid en relatievrend vermogen. We willen het eenvoudig houden: borrelen, praten, eten. Vooralsnog komen er geen speciale onderdelen zoals de vorige keer. Hebben jullie de lezingen van Bernard Drion nog eens nagekeken? (zie de links op de homepage in het programma)
We hebben met de kleine financiele reserve van verleden jaar het voortbestaan van deze website voor 2 jaar veilig gesteld (fijn voor een commssie die na ons komt...). Als plaats voor de volgende bijeenkomst hebben we gekozen voor het kadastrale centrum van Nederland: De Onze Lieve Vrouwe Toren in Amersfoort, dus voor iedereen (gemiddeld) even ver weg. Datum: zaterdag 22 oktober (de eerder gekozen datum bleek voor teveel mensen niet geschikt te zijn). Hans zal een save-de-date mail uitsturen.

5 maart 2016
Floris Habets (1949-2016). Oud-Canisiaan, filosoof, magnetiseur en publicist overleden.

 
Op 5 maart 2016 is Floris Habets gecremeerd. Hij overleed op 28 februari na een ziekbed van enkele maanden. Wij begrepen dat hij geheel volgens zijn wens en die van zijn naasten ook tot  het laatste moment de regie in handen hield.
Wij waren aanwezig bij het afscheid in kleine kring. Namens de reünisten van het Canisius College hebben wij voor een passend bloemstuk gezorgd.
De voordrachten schetsten Floris als een zeer gewaardeerd en geliefd mens. Een liefdevolle echtgenoot, een toegewijde en aparte vader, een intellectuele sparringpartner. Maar ook als iemand die zichzelf niet makkelijk voelde in het bestaan. Een zoeker, een criticus, een intellectueel, soms een cynicus.
Daar voelden wij een kleine herkenning. Wat velen van ons waarschijnlijk niet weten is dat de jaren die Floris op het internaat doorbracht voor hem moeizame jaren waren. Jong en al helemaal op zichzelf aangewezen was hij op het Hok gezet. Zijn onafhankelijke geest bracht hem regelmatig in botsing met het Jezuïtisch regime. Uiteindelijk heeft hij zijn middelbare school niet als intern afgemaakt, maar als kamerbewoner in de stad. Floris behoorde tot de groep van oud-canisianen die hun kostschooltijd niet overwegend als positief en opbouwend hebben ervaren.
Des te opmerkelijker is het dat hij vorig jaar voor de reünie van dat vermaledijde Hok toch met zoveel enthousiasme heeft meegedaan. Dankzij hem hebben we vele jaargenoten teruggevonden. Opmerking van Floris: ik doe dat niet voor het Canisius College, maar voor de mensen die het de moeite waard vinden om elkaar na zoveel jaren weer eens te zien. Dat zijn wij allen dus.
Tijdens het afscheid bleek dat Floris en zijn vrouw Ciel een sterk geloof hebben elkaar in een later leven terug te zien. Dat kwam tot uiting in een typisch Floris-gedichtje uit zijn laatste dichtbundel Een Herfstlandschap die kort voor zijn overlijden verscheen:
 

Een slanke hagedis zit op mijn scheefgezakte zerk.
Hij verbindt mij met het leven, hoewel ik daar niks van merk.
 
Of misschien ben ik de hagedis als nieuwe incarnatie
En weet ik niet, dat ik hier lig in de stank van fermentatie.
 
Aan de schepping kan een mens zich altijd weer vergapen:
Dat ik óp mijn zerk en ín mijn kist hier lig te slapen!

 
Floris Habets: een bijzondere en niet alledaagse man, die op geheel eigen wijze een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het bestaan van anderen.

31 januari 2016.
Uw reuniecommissie is opnieuw bijeen geweest, bij Hans van de Bosch in Beuningen, waarbij we door zijn vrouw Nelly op een heerlijke maaltijd werden getrakteerd. We hebben besloten deze website nog 2 jaar in de lucht te houden met het oog op eventuele nieuwe bijeenkomsten. Wij zijn van plan om op zaterdag 26 november 2016 op een centrale locatie in het land (bijv. Utrecht) een borrel + diner te organiseren voor al diegenen die op 3 oktober 2015 aanwezig zijn geweest en voor alle andere liefhebbers, waaronder zij die in 2015 verhinderd waren. Reserveer deze datum vast in jullie agenda's.

1 januari 2016.
Wij vonden op wwww.vimeo.com nog een fimje uit 2008 over "Verborgen Plekken op het Canisius College Nijmegen"van Hans van den Heuvel. Te bekijken via de link: https://vimeo.com/4209093
Veel kijkplezier!

29 oktober 2015
De eerste van 6 evaluatiebijeenkomsten van uw Organisatiecommissie. Wij kwamen bijeen in Utrecht (een biertje bij Olivier en voor het eten zijn we bijzonder gastvrij ontvangen bij het Polman's Huis. Kunnen we jullie allemaal aanraden). We hebben die avond gesproken over de financiele afwikkeling (vrijwel quitte; goed begroot Jelle!) en over "hoe verder". Eén idee is om over een jaar een reunie-borrel-diner te organiseren op een centrale plaats in het land. We willen de website in de lucht houden als contact-plaats en als archief. Stuur ons svp ook jullie foto's van die dag ! We houden jullie per e-mail op de hoogte. Volgende bijeenkomst: over 2 maanden bij Hans van den Bosch in Beuningen.


                      Prima gegeten in Polman's Huis Utrecht   na eerst een biertje te hebben gedronken bij Olivier

3 oktober: De Grote Dag in Nijmegen: R E U N I E
Zie de foto-impressies onder het tabje Foto's en Audio. Op de homepage staat de schitterende statiefoto op het bordes met alle namen erbij. De lezingen van Bernard Drion, eerst in de Bibliotheek en daarna in De Saloon waren bijzonder geslaagd. De video's komen tzt op de website.

4 september 2015.
Vandaag zijn we met de organisatie-commissie voor de laatste keer (voor de reunie) bij elkaar geweest in Nijmegen, in de Saloon. We hebben het hele programma doorgenomen en met Dhr. Overbeek, de uitbater van de Saloon, de puntjes op de i gezet, zodat het ons aan niets zal ontbreken. Aan de ambiance (Het Hok, de Saloon) zal het begin oktober niet liggen; we hopen op een mooi nazomer-zonnetje. We kijken er naar uit jullie te verwelkomen.
      

8 juli 2015.
Onze website gaat live!
De meeste villanezen / grote courders uit 1970 hebben we kunnen vinden.
We zijn nog op zoek naar:
Robert Caspers, Paul Lie, Ton Loots, Marc van Straten en Alvin Tjon Kon Fat.
Als je een hint hebt hoe we die kunnen achterhalen, mail dan even naar: reunie69-70@xs4all.nl
 

Over de historie van het Canisius College
Via onderstaande link leuke wetenswaardigheden en plaatjes met een hoog herkenningsgehalte
http://www.noviomagus.nl/Ansichtkaarten/Onderwijsinstellingen/Canisius/CanisiusCat.html

 

De Reuniecommissie is al vanaf 2013 bezig deze reunie voor te bereiden.

Vooral het bij elkaar zoeken van alle namen en contactgegevens heeft heel veel tijd en inspanning gekost. De internen zijn over de hele wereld uitgezwermd.

Op de volgende dagen zijn wij op verschillende plaatsen in het land bij elkaar geweest

9e Vrijdag 4 september 2015 in de Saloon in Nijmegen

8e 19 juni 2015 in Nijmegen, Saloon (café Trianon)

7e 17 april 2015 in Rotterdam, restaurant Hong Kong

6e 24 februari 2015 in Utrecht, restaurant Sens

5e 30 december 2014 in Beuningen thuis bij Hans van den Bosch

4e Zaterdag 4 oktober 2014 in Nijmegen (Saloon) en Beuningen thuis bij Hans van den Bosch


3e Maandag 21 juli 2014 in Rotterdam

2e 4 maart 2014: bezoek van Ronald Bloemendaal en Hans van den Bosch aan het Canisius Archief (gevestigd in het Gemeentearchief van Nijmegen)

Dinsdag 8 oktober 2013: eerste bijeenkomst reuniecommissie in Utrecht